Με αφορμή την υπόθεση του κ. Κατρούγκαλου | Γραφείο Τύπου 22.03.2015

LOGO Square RedΓραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2015

 

Ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε χθες και σήμερα τις απαντήσεις του σε δημοσίευμα το οποίο τον αφορούσε. Επ’ αυτού, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αλλά ένα είναι βέβαιο, η γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Από την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο κ. Κατρούγκαλος, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, προκύπτει αβίαστα όλη η αντίληψη από την οποία διακατέχεται και ο ίδιος και το κόμμα που υπηρετεί  – και το οποίο κυβερνά.

Η μοναδική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλεύτηκε με ελαφρά συνείδηση πολιτικά το μνημόνιο, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος και επαγγελματικά.

Απόδειξη;

Η πρώτη δήλωσή του ως αρμοδίου Υπουργού, ήταν ότι θα επαναπροσλάβει όσους εκπροσωπούσε νομικά.

Απόδειξη δεύτερη;

Η ηγεσία της κυβέρνησης έσπευσε να αποδεχθεί την επιχειρηματολογία του κ. Κατρούγκαλου και να δηλώσει την ικανοποίησή της. Επιχειρηματολογία η οποία στηρίζεται στη βάση της αξιοποίησης του αντιμνημονιακού λόγου που όρθωσαν με απίστευτη ευκολία, αλλά σήμερα έχουν εγκαταλείψει στην πράξη πανηγυρικά, υποχρεωμένοι – και αυτοί – από την καταφυγή της χώρας σε αναγκαστικό δανεισμό, λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης χρημάτων από τις αγορές.

Το γεγονός ότι, με πάσης φύσεως τερτίπια και ανέξοδους εντυπωσιασμούς επιχειρούν να το αποκρύψουν, δείχνει και το πολιτικό και το προσωπικό τους ήθος. Η Ελλάδα χωρίς αποδοχή και κατανόηση της πραγματικότητας, δεν μπορεί να οδηγηθεί με αξιοπρέπεια στο μέλλον.

 Για κάποιους, δυστυχώς, το μνημόνιο, ως εργαλείο οικοδόμησης κυβερνητικών συνασπισμών, πολιτικής καριέρας και περιουσιών, παραμένει ισχυρό. Και συνεχίζει να αναπαράγει ό,τι μας οδήγησε ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Υποκρισία, και δήθεν πατριωτισμό. Ό,τι δηλαδή, ουδεμία σχέση έχει με το ήθος, την αλήθεια και την αξιοπρέπεια.