Πρόσκληση Εθελοντών Διαδικτύου

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Το Κίνημα μας, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές που πέρασαν.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να κινητοποιήσει και να δώσει ελπίδα σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που τα τελευταία 3 χρόνια δεν είχαν την δυνατότητα να εκφραστούν.

Από την Δευτέρα 26/1 ξεκίνησε μια νέα περίοδος. Μία περίοδος που το Κίνημα θα πρέπει να ριζώσει ακόμη περισσότερο, αλλά και να διευρύνει την επαφή με πολίτες και την επιρροή του μηνύματός του.

Οι πολίτες που πιστεύουν στις αρχές και αξίες του κινήματος είναι πολλοί. Περισσότεροι από αυτούς που κατάφεραν να το ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου.

Το Κίνημα όμως δεν έχει ούτε τους μηχανισμούς των παραδοσιακών κομμάτων, αλλά ούτε και τις χρηματοδοτήσεις που αυτά έχουν. Ούτε τα θέλει.

Μεγάλη του δύναμη είναι η αυτοοργάνωση των πολιτών και η εθελοντική συμμετοχή στις δραστηριότητές του.

Επειδή και η πρόσβαση στα παραδοσιακά ΜΜΕ είναι περιορισμένη, καμιά φορά και ανύπαρκτη, βασικό εργαλείο στην προσπάθεια διάδοσης των ιδεών μας θα πρέπει να είναι το διαδίκτυο με κεντρικό σημείο αναφοράς την ιστοσελίδα του Κινήματος www.tokinima.gr.

Η ιστοσελίδα αυτή, δημιουργήθηκε κάτω από την πίεση του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαμε και δεν μπόρεσε να προσφέρει μέχρι σήμερα όσα θα περίμενε κανείς από ένα Κίνημα όπως το δικό μας.

Για να βελτιωθεί η λειτουργία της είναι αναγκαία η συμμετοχή εθελοντών.

Εθελοντών με γνώσεις του διαδικτύου και ικανότητες να το αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Παρακαλώ λοιπόν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές στην διαμόρφωση και ενημέρωση της ιστοσελίδας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την φόρμα που υπάρχει εδώ.

Με τον καινοτόμο τρόπο που λειτουργήσαμε ως κυβέρνηση με το OpenGov, την Δι@ύγεια και την ανοικτή διαβούλευση, αλλά και στο παρελθόν με την εκλογή Πρόεδρου από την βάση, στόχος μας είναι να προχωράμε στα επόμενα βήματα με ανοιχτές διαδικασίες.

Χωρίς αποκλεισμούς, με συμμετοχικές μορφές διαβούλευσης, ώστε τις πολιτικές μας να τις συνδιαμορφώνουν οι ενεργοί πολίτες.

Σας ευχαριστώ

 

Πάμε!

Γ. Α. Παπανδρέου

Υπογράψτε Διακήρυξη
παρατηρητήριο