Η κυβέρνηση κρατάει στην αοριστία και αβεβαιότητα τους νυν μαθητές της Α και Β Λυκείου ως προς το σύστημα εισαγωγής τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ

Με την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της επιμέτρησης της βαθμολογίας Α και Β Λυκείου στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι νυν μαθητές της Α και Β Λυκείου παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας και αοριστίας ως προς τον τρόπο εισαγωγής τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Μαθήματα και αναλυτικά προγράμματα είχαν αλλάξει λόγω της θεσμοθέτησης του ονομαζόμενου “Νέου Λυκείου” (πχ δεν υπάρχει πλέον Χημεία κατεύθυνσης Β Λυκείου. Πχ ο προηγούμενος Υπουργός είχε σηκώσει ζήτημα να εξετάζεται για τις Πανελλαδικές ξανά η Πληροφορική σε πολλές σχολές αντί της Χημείας κ.ά.) και τώρα πλέον, που ουσιαστικά καταργείται αυτό το Νέο Λύκειο, αυτή η μεταβολή γίνεται εσπευσμένα και μόνον σε τούτη τη φάση ως κατάργηση και όχι ως πλήρης θεσμοθέτηση ενός νέου εκπαιδευτικού και εξεταστικού συστήματος.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να παρουσιαστεί φιλολαϊκή άμεσα και ανέξοδα καταργώντας την “αντιπαθή” Τράπεζα Θεμάτων, δεν μπορούσε να μην επιφέρει και την προχειρότητα.

Ελπίζουμε στο καλοκαίρι που θα ακολουθήσει να υπάρξει πλήρης και άμεση διευκρίνιση και διευθέτηση ώστε να μην ξαναγίνουν οι νέοι για μια ακόμα φορά μπαλάκια του πινγκ-πονγκ των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και αντιμεταρρυθμίσεων, που οι κυβερνήσεις επιχειρούν συνήθως στο πόδι στην Ελλάδα κατά την αλλαγή της εξουσίας από τη μια παράταξη στην άλλη.

ΘΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.